Bizarni izum “Šlem za koncentraciju”

Bizarni izum "Šlem za koncentraciju"

Da li se borite da se koncentrišete na posao? Da li vas svaka mala stvar odvraća kada pokušavate da budete produktivni? To zvuči kao da vam je potreban “Izolator”, bizarni (i prilično jezivi) šlem koji je 1925. godine izumeo Hugo Gernsback, luksemburško-američki pronalazač, pisac, urednik i izdavač časopisa.
Gernsback se ponekad naziva i “Ocem naučne fantastike”, i lako je videti zašto kada pogledate njegovu anti-distrakciju. Svrha Izolatora je bila jednostavna: drvena kaciga blokirala je zvuk i viziju kako bi pomogla nosiocu da se fokusira na bilo koji zadatak koji je morao da uradi. Gernsback tvrdi da je šlem smanjio buku za 95 procenata, a mala staklena špijunska šahta obezbedila je da nijedan broj obližnjih pokreta ne bi mogao omesti nosioca iz posla. Naravno, jedini nedostatak je to što je učinilo da izgledaš potpuno smešno, ali barem osoba unutar nje ostala je anonimna.

anti-distraction-helmet-isolator-hugo-gernsback-1 anti-distraction-helmet-isolator-hugo-gernsback-3 anti-distraction-helmet-isolator-hugo-gernsback-5 anti-distraction-helmet-isolator-hugo-gernsback-6 anti-distraction-helmet-isolator-hugo-gernsback-2

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *